null

Eläinten hoito

Perusterveyshoidon lisäksi lähellä sydäntä ovat korva- ja ihosairauksien hoito sekä neurologiset potilaat (myös MRI-tutkimukset).

Herttaisessa teemme paljon pehmytosakirurgiaa (mm. sterilisaatio- sekä kastraatioleikkauksia, kasvainten poistoja, sappirakkoleikkauksia, anaalirauhasten poistoja...).

Tammikuusta 2023 alkaen meillä on käytössä CO2-laseri joka mahdollistaa mm. hyvänlaatuisten ihomuutosten poisto paikallispuudutuksessa (ilman nukutusta).

Suoritamme myös vaativat hammashoidot (hampaiden röntgenkuvaukset sekä isojen hampaiden poistot) sekä röntgenkuvaukset (mm. viralliset luustokuvaukset).

Teemme myös ultraäänitutkimuksia (mm. tiineysultraäänitutkimuksia). 

Mahdollisuuksien mukaan eläinlääkärimme tekevät myös kotikäyntejä Oulun seudulla.

null

Hyvin varustettu

Klinikkamme on pieni, ketjuihin kuulumaton, mutta hyvin varustettu. Käytössämme on oma laboratorio, joten suurimman osa näytteistä (korva-, iho-, veri-, virtsanäytteet) pystymme tutkimaan klinikalla. Meillä onnistuu mm. progesteroninmääräys käynnin aikana.

Käytämme inhalaatioanestesiaa ja laajaa anestesiavalvontaa kaikissa leikkauksissa sekä hammashoidoissa.

Tammikuussa 2020 olemme laajentaneet tilojamme. Uudelta puolelta löytyy hammashuone, röntgenhuone sekä rauhallisempi asiakasaula.

Tammikuusta 2023 alkaen käytössämme on CO2-laserlaite.

null

Helppo asioida

Haluamme, että meillä on helppo käydä, oli kyseessä sitten ensimmäinen karvainen perheenjäsen, akuutti tilanne tai rakkaasta ystävästä luopumisen aika. Haluamme olla tukenasi, oli tilanne mikä tahansa. Hoidamme lemmikkejä, emme pelkästään niiden sairauksia tai vaivoja.

Saat meidät helposti kiinni aukioloaikoinamme puhelimitse 0300 472 322 (jos emme vastaa, ei hätää, soitamme takaisin heti kun vain mahdollista) tai s-postitse info@herttainen.fi (vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä).

null

Opastamme, neuvomme ja autamme

Autamme sinua niin pienissä kuin isoissakin asioissa. Kiitos kun käytät paikallista eläinlääkäriasemaamme. Sinä mahdollistat jatkuvan kehityksemme sinua ja lemmikkiäsi varten.

HERTTAISET ELÄINLÄÄKÄRIT

null

Anu Tulokas, eläinlääkäri

Neurologia, vaativat hammashoidot

Anun oma juttunsa on neurologia. Anu tekee mm. MRI eli magneettikuvaukset. Toinen lempiaihe on pehmytosakirurgia.

Anu on omaa laatuaan – huippuammattilainen ja kävelevä maalaisjärki samassa paketissa. Eläinlääkäri henkeen ja vereen, joka näkee potilaan aina kokonaisena. Häntä ei tarvitse ujostella. Kotona lemmikkinä on tällä hetkellä hovawart Remi.

null

Kamila Bernasiewicz, eläinlääkäri, tj

Iho- sekä korvasairaudet, ultraäänitutkimukset, moniongelmaiset potilaat

”Pääosin hoidan iho- ja korvapotilaita. Dermatologian eli ihosairaksien jatkokoulutukset vievät osan työajastani ja se on kiva. Kuitenkin eniten tykkään potilastyöstä. Ihopotilaiden lisäksi pennut ja toinen ääripää eli seniorit ovat lempipotilaitani. Kotoa löytyy kaksi mustaa keskikokoista snautseria Minttu ja Muru ja suursnautseri Faru.”

null

Sonja Takalo, eläinlääkäri

Kirurgia, hammashoidot

2020 keväällä valmistunut eläinlääkäri. Ensimmäiset kuukaudet eläinlääkärin kokemusta haettu kunnaneläinlääkärinä olosta niin lehmiä kuin pieneläimiä hoitaen. Sittemmin työskennellyt Herttaisessa erityisesti kirurgiaan perehtyen. Nykyään kokemusta löytyy sterilisaatioista ja kastraatioista sappirakon poistoihin ja astetta vaativampien pattien poistoihin. Työssäni käytän mielelläni CO2-laseria ja kaikissa leikkauksissa panostan toimivaan kivun hoitoon.

Muita eläinlääketieteellisiä kiinnostuksen kohteita ovat hammashoidot ja erilaiset luustomurheet.

Kotoa löytyy 2 koiraa: sileäkarvainen noutaja Käpy sekä sileäkarvainen collie Cara.

null

Elina Honkanen, eläinlääkäri

Sisätaudit, kissapotilaat, iho- sekä korvasairaudet

”Olen valmistunut eläinlääkäriksi keväällä 2021. Ennen Herttaiseen tuloa työskentelin hetken kunnassa koirien ja kissojen lisäksi lehmiä ja hevosia hoidellen. Veri veti kuitenkin kohti pieneläimiä jonka myötä päädyin Herttaiseen.  Erityismielenkiinnonkohteenani ovat ihopotilaat ja Kamilan opissa olenkin edennyt niissä kovaa vauhtia. Kotoa löytyy kaksi maine coon -kissaa Eevi ja Leo.”

HERTTAISET KLINIKKAELÄINHOITAJAT

null

Salla Kellokumpu, klinikkaeläinhoitaja

”Aikaisemmalta ammatiltani olen ratsastuksenohjaaja, mutta vuonna 2017 päätin opiskella itselleni toisen ammatin. Tulin Herttaiseen aluksi työkokeilijana katsomaan millaista klinikkaeläinhoitajan työ on. Tykästyin tähän alaan ja Herttaiseen, joten päädyinkin jäämään tänne oppisopimuksella töihin. Valmistuin klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2019. Erityisesti isot koirarodut ovat mieleeni ja kotoa löytyykin leonberginkoira nimeltään Luka.”

null

Laura Tuoma, klinikkaeläinhoitaja

”Olen valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2014. Ammatillisia mielenkiinnon kohteitani ovat erityisesti leikkaussali- ja laboratoriotyöskentely. Työssäni kiehtoo sen monipuolisuus ja jatkuva mahdollisuus kehittyä.”

Laura on herttainen ja hyvin empaatinen, hän soittelee kuulumisia leikkauspotilaille, antaa puhelimitse hyviä kotihoito-ohjeita ja ennen kaikkea Laura järjestää teille akuuttiajan kun tulee hätä.

null

Mira Tauriainen, klinikkaeläinhoitaja

Valmistuin eläintenhoitajaksi alkuvuodesta 2020 sekä klinikkaeläinhoitajaksi syksyllä 2020. Klinikalla minua kiinnostaa erityisesti laboratoriotyöskentely ja kissapotilaat. Pidän klinikkatyöstä koska jokainen päivä on erilainen ja koko ajan saan oppia uutta. Kasvatan pienimuotoisesti maine cooneja ja tällä hetkellä kotonani asustaa viisi kissaa.”

null

Johanna Palovaara, klinikkaeläinhoitaja

”Olen valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2010. Pidän työssäni sen monipuolisuudesta ja siitä miten monia erilaisia työtehtäviä pääsen ammattissani tekemään. Lähimpänä sydäntäni on leikkaussalityöskentely. Perheeseeni kuuluu kaksi lasta ja puoliso, borderterrieri Jawa sekä maatiaiskissat Viljo ja Annikki.”

null

Emma Kytölä, klinikkaeläinhoitaja

”Olen valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi syksyllä 2020. Aikaisempaa työkokemusta löytyy hevosalalta sekä asiakaspalvelutyöstä. Tällä hetkellä kotoa löytyy kaksi cockerspanielia, marsu sekä hevonen. Erityisiä kiinnostuksen kohteita työssäni ovat röntgen- ja laboratoriotyöskentely”

null

Laura Jussinpekka, klinikkaeläinhoitaja

”Valmistuin eläintenhoitajaksi ja koirahierojaksi 2020 ja klinikkaeläinhoitajaksi 2021. Kasvatan pienimuotoisesti kleinspitzejä ja kotoa niitä löytyykin useampi. Harrastan koirieni kanssa rally-tokoa ja koiranäyttelyissä minua näkee myös useasti omien koirieni ja kasvattieni kanssa. Klinikalla viihdyn parhaiten hammashuoneessa. Opastan ja neuvon mielelläni asiakkaita lemmikkien hampaiden kotihoidossa.”

null

Maria Puhakka, klinikkaeläinhoitaja

”Aloitin klinikkaeläinhoitajan opinnot elokuussa 2022 Iisalmessa. Ensimmäisen harjoitteluni aloitin marraskuussa Herttaisessa ja vuoden vaihteessa siirryin oppisopimukselle. Aikasemmin opiskelin terveydenhoitajaksi, opinnot aloitin 2016 keväällä. Opintojen aikana olin vanhempainvapaalla ja korona-aikana kypsyi ajatus toteuttaa haave työskennellä eläinten parissa. Pidin kliinisestä hoitotyöstä ja eläimet ovat aina olleet erityisen lähellä sydäntäni joten päätös vaihtaa th-opinnot klinikkaeläinhoitajan opintoihin oli kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Nyt voin yhdistää aiemmin hankitun osaamisen hoitotyössä ja kokemuksen eläinten parissa. Klinikkaeläinhoitajan työ on valtavan mielenkiintoista ja joka päivä opin uutta. Minua motivoi ihanat asiakkaat ja Herttaisen rautaiset ammattilaiset joilta opin joka päivä uutta. Mielenkiintoni kohde on käytännön hoitotyö kuten korvien puhdistus, haavojen hoito, leikkaus- ja hammastoimenpiteisiin valmistelu ja verikokeiden otto. Viihdyn hyvin myös labrassa ja leikkaussalissa.  Kotoa minulta löytyy neljä siperianhuskya joiden kanssa harrastan valjakkoajoa. Lisäksi yhteinen harrastus lasten kanssa ovat jyrsijät ja meiltä löytyy kaksi valloittavaa ja vilkasta Degua sekä kaksi sosiaalista kesyrottaa. ”

Lämminhenkinen vastaanotto, tuttu henkilökunta. Tervetuloa!